Cura de slabire Dukan

Dupa cum am vorbit mai devreme, cura de slabire Dukan este alcatuita din patru etape:

De retinut! Aceasta dieta nu este una care se termina dupa un timp. Dupa faza de stabilizare trebuie sa urmati in continuare cateva sfaturi ale doctorului Dukan toata viata si veti ramane la greutatea dorita.

Spre deosebire de alte diete, aceasta cura de slabire nu se bazeaza pe consumul limitat de calorii ci pe consumarea alimentelor doar dintr-o anumita categorie. De exemplu in faza 1 a dietei va trebui sa consumati doar proteine. In mod sigur veti fi multumiti, in acesta prima faza, pentru ca veti observa pierderi in greutate relativ repede.

Faza 2, de croaziera va fi cea in care nu veti observa ca slabiti efectiv si cea care dureaza cel mai mult (diferit de la o persoana la alta, in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti). Astfel, pentru unele persoane aceasta va fi o etapa grea a dietei insa orice ati face nu reveniti la regimul alimentar dinainte de dieta pentru ca veti pune la loc aproape imediat kilogramele pe care le-ai dat jos in tot acest timp.

In cea de-a treia faza, de consolidare, se pot consuma mult mai multe alimente, fiind o etapa mai putin restrictiva nu va fi un infern sa treceti peste ea.

Ultima faza a dietei dureaza toata viata si puteti manca oricat doriti. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati 3 instructiuni simple.